Як зробити держпослуги ще доступнішими: Мінцифра провела конференцію про розвиток мобільних рішень для ЦНАПів

05 грудня 2023, 23:40

Важливо, щоб українці навіть у віддалених та важкодоступних містах та селах могли отримати адмінпослуги швидко й зручно. Про те, як це реалізувати, говорили на конференції для представників громад та ЦНАПів «Нова реальність. Ефективність та перспективи розвитку мобільних рішень для надання адміністративних послуг» 

Мета заходу — прискорити впровадження інклюзивного підходу до надання адмінпослуг по всій Україні, а також відновлення роботи ЦНАПів у громадах, які постраждали внаслідок війни. 

"Мета Мінцифри — не тільки забезпечити територіальну доступність до послуг в кожній громаді, а й зберегти високу якість. Обслуговування громадян має бути безбар’єрним, інклюзивним, дієвим та швидким"


Марина Бобраніцька, начальниця управління системного розвитку надання адміністративних послуг Міністерства цифрової трансформації 

01 / 01

На заході обговорили: 

  • особливості надання адміністративних та соціальних послуг мобільним адміністратором;
  • успішну реалізацію проєктів «Мобільна валіза», «Мобільний ЦНАП» та «Мобільний адміністратор» у громадах; 
  • підтримку проєктів з мобільності послуг міжнародними партнерами.  

01 / 01

"У Мінцифри є бачення — щоб держава працювала як IT-компанія. Це означає те, що і послуги державні мають надаватися так само зручно, як вони надаються великими компаніями в Україні. Наш захід допоможе громадам поділитися досвідом та практиками щодо того, як наблизити державу до громадян"


Віктор Лях, президент Фонду Східна Європа 

Організатори заходу: Міністерство цифрової трансформації України, Посольство Швейцарії в Україні, швейцарсько-українська Програма EGAP, що виконується Фондом Східна Європа.