Громаді, де було зруйновано приміщення Центру, передано мобільний ЦНАП

25 жовтня 2022, 12:10

У березні Бишівська сільська громада зазнала ракетного обстрілу та авіаційних бомбардувань. Внаслідок російської агресії було пошкоджено цивільну інфраструктуру громади, в тому числі вщент зруйновано приміщення ЦНАПу.

Після деокупації Київщини працівники ЦНАП продовжили роботу у будівлі поліклініки.

Проте, надання адміністративних послуг потребує належних умов як для працівників, так і для відвідувачів Центру.

01 / 01

Шведсько-український Проєкт PROSTO «Підтримка доступності послуг в Україні» проаналізував роботу мобільних ЦНАП та розробив пакет модельних документів для передачі майна від громади до громади у тимчасове користування. Також було ідентифіковано, що мобільний ЦНАП Курахівської громади припинив

функціонування через активні бойові дії в області.

За ініціативи Мінцифри та за сприяння PROSTO було забезпечено передачу мобільного ЦНАП в користування Бишівській громаді Київської області від Курахівської міської ради Донецької області.

01 / 01

Курахівська громада отримала мобільний ЦНАП в рамках проєкту ПРООН за фінансування Уряду Канади у 2021 році. Мобільний ЦНАП забезпечував послугами мешканців громади, які проживали близько до лінії розмежування, та частково жителів окупованих територій, які приїздили для отримання послуг. 

Мережа ЦНАП - це дружня родина, в якій завжди допоможуть і підтримають. Сьогодні, завдяки такій підтримці мешканці Бишівської громади отримають необхідний доступ до адміністративних послуг.