Новий Дія Центр відкрився у Заводській громаді Тернопільської області

09 листопада 2022, 13:10

Смт Заводське - це одна зі 188 громад, що отримала та успішно використала субвенцію на розвиток мережі ЦНАП у 2021 році. З державного бюджету було виділено 3 млн 643 тисячі гривень на реконструкцію приміщення та забезпечення технікою для облаштування майбутнього Дія Центру.

Інституційну та методологічну підтримку у створенні Дія Центру громаді надали експерти шведсько-українського проєкту PROSTO «Підтримка доступності послуг в Україні».

У відкритті ЦНАП взяли участь представниці Міністерства розвитку громад та територій України,  Міністерства цифрової трансформації України, керівництво Тернопільської ОВА та представники шведсько-українського проєкту PROSTO «Підтримка доступності послуг в Україні».

 

01 / 01
Голова Тернопільської ОВА Володимир Труш: «Відкриття Дія Центру в Заводській громаді – ще один крок на шляху посилення спроможності місцевого самоврядування. Поки наші герої боронять майбутнє на фронті, ми намагаємось робити все можливе, щоб створити умови для розвитку добробуту всіх мешканців Тернопільщини. Дякую нашим партнерам з Уряду та шведсько-українському проєкту PROSTO. Загалом ми плануємо відкрити до завершення цього непростого року ще три Дія Центри у громадах».

01 / 01
Начальниця відділу з розвитку мережі та підвищення якості надання адміністративних послуг Мінцифри Олександра Дегтярьова: «Основний пріоритет Мінцифри зараз - забезпечити якісний державний сервіс, навіть в умовах повномасштабної війни. Тому ми розвиваємо мережу Дія Центрів - ЦНАП нової формації. І сьогодні маємо чудову подію - відкриття 27-го Дія Центру у Заводській громаді. Бажаємо його колективу легкої праці та задоволених відвідувачів».

01 / 01
Начальниця відділу Директорату з питань розвитку місцевого самоврядування та адміністративно-територіального устрою Мінрегіону Лілія Попова: «Першочергове завдання Мінрегіону у створенні мережі ЦНАП полягало у наданні якісних і швидких послуг громадянам. А у воєнний час ЦНАПи стали основними центрами всебічної допомоги як мешканцям громад, так і ВПО. Тому, відкриваючи Дія Центр в Заводській громаді, віримо, що спільними зусиллями та активністю кожного ми наближаємо нашу перемогу».

01 / 01

Трохи цікавих фактів про новий Дія Центр:

  • надаватиме 259 видів послуг, включаючи реєстрацію народження, послуги для ВПО, оформлення субсидій тощо
  • приміщення повністю обладнане для потреб осіб з інвалідністю та відвідувачів з дітьми
  • наявне місце для самообслуговування та куточок для консультацій бізнесу.

Відтепер мешканці громади матимуть доступ до широкого переліку послуг у комфортному та інклюзивному просторі.