Сучасний держсервіс: шостий Дія.Центр відкрився на Луганщині

22 листопада 2021, 11:10

Мінцифра системно розвиває мережу ЦНАПів, щоб українці отримували адмінпослуги у своєму населеному пункті та були задоволені сервісом. Тому відкриваємо перший Дія.Центр на Сході України. 

На будівництво Центру Програма ООН із відновлення та розбудови миру виділила понад 500 тисяч доларів, а з місцевого бюджету використано 1.5 млн грн. Також за ці кошти запрацює великий мобільний ЦНАП.

«Відтепер близько 25 тисяч жителів Станиці Луганської, а також мешканці тимчасово окупованих територій, зможуть отримати більше як 200 держпослуг у єдиному просторі. Зручно та швидко. Працюємо над тим, щоб модернізованих Центрів ставало дедалі більше», — зазначила Заступниця Міністра цифрової трансформації Людмила Рабчинська.

У новому Дія.Центрі люди можуть скористатися порталом Дія — для цього в приміщенні встановлено місце для самообслуговування. А також можна отримати допомогу з генерацією COVID-сертифіката та проконсультуватися в адміністратора щодо онлайн-послуг. Приміщення  обладнане пандусами, тактильними та візуальними елементами доступності, а також зручною навігацією.  

Відвідувачам не доведеться ксерити документи та хвилюватися про забутий паспорт. Дія.Центр інтегрований із Дією, тому документи можна шерити через QR-код у застосунку Дія. Також у Дія.Центрі є конференцзал та коворкінг, а кожен відвідувач може залишити відгук про візит.

Окрім Станиці Луганської, в Україні працюють вже 5 Дія.Центрів: у Житомирі, Нових Санжарах, Мукачеві, Ланівцях та Іванівці. 

Центр відкрито ПРООН за фінансової підтримки Європейського Союзу в рамках Програми ООН із відновлення та розбудови миру.