ЦНАПи Львова підвищують цифрову грамотність людей віком від 60 років

01 липня 2022, 14:12

У ЦНАПах міста Львова 30 червня стартував проєкт «Підвищення цифрової грамотності активної молоді 60+». Перший майстер-клас був проведений на тему замовлення електронних документів та комунікації з міською владою через смартфон.

 

ЦНАПи Львова пропонують тим, кому 60+, ставати мобільними та цифровими, впливати на якість життя свого міста, спілкуючись із владою через смартфон.

«В умовах сьогодення дедалі більше людей поважного віку користуються смартфонами, але дуже часто розглядають їх лишеїх користування обмежується виключно, як розважальний девайс, за допомогою якого можна поспілкуватися, переглянути погоду чи прочитати гороскоп. Однак наша мета — пояснити їм, як можна полегшити собі життя за допомогою смартфона, а також навчити користуватися перевагами електронних послуг та сервісів. Адже держава в смартфоні та комфортне проживання в країні означають можливість замовлення великої кількості сервісів онлайн. Більше не потрібно витрачати свій час на очікування до фахівця, а можна все зробити самостійно. Онлайн-послуги — це комфорт, зручність, економія часу», — Валентина Бартошик, директорка департаменту адміністративних послуг Львівської міської ради.

Для досягнення цієї мети в Центрах надання адміністративних послуг Львова створено Простори самообслуговування, у яких адміністратори — фахівці з надання електронних послуг — надають якісну підтримку та допомогу в замовленні послуг та користуванні державними сервісами. Проводитимуть за затвердженим графіком навчання онлайн-сервісів та застосунку Дія.

Учасники МК вже зрозуміли, як бути незалежними користувачами сучасних девайсів, та навчилися:

  • здійснювати запис до Центру надання адміністративних послуг та на особистий прийом до посадовців,
  • замовляти державні послуги онлайн та користуватися застосунком Дія.

А також — як впливати на майбутнє свого міста та дбати про його та свій добробут за допомогою смартфона. 


Ми вражені активністю наших громадян. Запитів щодо участі в майстер-класі настільки багато, що графік розписаний вже на місяць вперед. Діємо далі!